***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Бонев категоричен: Няма да има сглобка с ГЕРБ в София. Израелската армия показа тунелите под болници в Газа


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 14 ноември   

 

„ Готови сме да подпишем съдружно съглашение ", разгласи пред Българска национална телевизия Борис Бонев, общински консултант от „ Продължаваме промяната—Демократична България “—„ Спаси София “.

Но изрично съобщи: „ Няма да има сглобка в София, не и с ГЕРБ, тъй като това е моделът, който се опитваме да променим ".

Той подсети, че ГЕРБ са изгубили тежко изборите, само че въпреки всичко за тях са дали своят вот десетки хиляди жители, тъй че ще бъда чута позицията на общинските съветници от тази партия.

***

„ При сътрудниците от ГЕРБ-СДС се усеща, че към момента не могат да свикнат с новата си роля. От погледите им, реакциите им по време на съвещанието си проличава, че не им е прелестно и че още не са привикнали. Явно има потребност от време ", уточни още Грети Стефанова.

***

„ Част от съветската агитация в България е внушението, че българите са второ качество жители на Европейски Съюз. С влизането ни в Шенген това би се трансформирало ", споделя финансовият министър Асен Василев в изявление за в. „ Ди Велт “.

Според Василев за Централна и Западна Европа е стопански неизгодно България и Румъния да са отвън зоната без граничен надзор.

„ Всеки ден по 4000 камиона минават българо-турската граница посока Западна Европа, само че престояват дни наред на бъдещата вътрешна граница с Румъния. Това оскъпява транспортираните артикули “, изяснява Василев.

***

Едногодишна терапия, парализа, проблеми с речта и мисълта - по този начин наподобяват от първо лице следствията от използването на балони с божествен газ.

Млади девойки описват пред Би Ти Ви по какъв начин са почнали да използват божествен газ и какво е чувството. 

„ Когато започнах редовно да вземам балони, стартира от три бутилки, което са почти 300 балона “, споделя Даниела Багдасарян. По думите ѝ, когато взимаш божествен газ, не разбираш в действителност по кое време ти прилошава.

***

В непосредственост до метростанция „ Люлин “ е намерено безжизненото тяло на 83-годишен мъж. Според първичните данни по него няма следи от принуждение.

***

***

Армията на Израел разгласи, че Хамас е държал в една от лечебните заведения в град Газа заложници след офанзивата на 7 октомври. В подземията на педиатрията е оголен тунел.

„ Отидох в болничното заведение с видеокамера и персонално документирах съответни доказателства, че Хамас употребява лечебните заведения като инструмент за водене на война. 

Това е прикрит тунел и е направена по този начин, че никой да не може да го открие. Той се спуска на повече от 20 метра надолу. Роботът откри врата, която е устойчива на патрони и на експлозиви.

„ Под болничното заведение открихме команден и надзорен център на Хамас, жилетки за атентатори самоубийци, гранати, автомати „ Калашников “, взривни устройства, РПГ и други оръжия, компютри, пари.

Намерихме и признаци, които демонстрират, че от Хамас са държали тук заложници “, уточни представителят на израелската войска Даниел Хагари.

***

„ С Турция се договорихме за пътна карта за нормализиране на двустранните си връзки, с цел да насърчим позитивната стратегия. Убедихме Турция, че предходното ѝ ревизионистично отношение към Гърция е било извънредно контрапродуктивно “, съобщи Мицотакис.

***

Кадри, снимани от инцидентен очевидец, демонстрират по какъв начин самолетът минава през оградата на летището по време на спешно кацане.

***

Броят на нападенията в Германия, ориентирани против бежанци, и местата, където те са настанени, се е нараснал доста, като за първите девет месеца от годината са осъществени повече офанзиви, в сравнение с за цялата 2022 година, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР